Skip to content
Trang chủ » Hoe Hoog Is De Shard: Alles Over Deze Imposante Wolkenkrabber

Hoe Hoog Is De Shard: Alles Over Deze Imposante Wolkenkrabber

The Shard - A view from the top of London's tallest building

Hoe Hoog Is De Shard: Alles Over Deze Imposante Wolkenkrabber

The Shard – A View From The Top Of London’S Tallest Building

Keywords searched by users: hoe hoog is de shard the shard weight, the shard, how wide is the shard, the shard tickets, the shard bezoeken, the shard restaurant, daily visitors the shard, the shard, london

Wat is de Shard?

De Shard, ook wel bekend als de London Bridge Tower, is een iconisch wolkenkrabbergebouw in Londen, Engeland. Het staat in de wijk Southwark, aan de zuidoever van de Theems, en is uitgegroeid tot een prominent herkenningspunt in de Londense skyline. Ontworpen door de Italiaanse architect Renzo Piano, is de Shard een van de hoogste gebouwen in Europa en biedt het een ongeëvenaard uitzicht over de stad.

Kenmerken van de Shard

De Shard heeft een opvallende architectuur met een puntige glazen gevel. Het gebouw heeft 72 verdiepingen en is in totaal 310 meter hoog. Het is het hoogste gebouw in het Verenigd Koninkrijk en heeft een prominente positie als het hoogste gebouw in Londen. Met zijn slanke vorm en glazen gevel straalt de Shard elegantie en moderniteit uit.

Hoogte van de Shard

Zoals eerder vermeld, is de Shard 310 meter hoog. Het gebouw heeft ook de titel van het hoogste gebouw van West-Europa. Hoewel er een aantal andere gebouwen zijn in Europa die dicht in de buurt komen van de hoogte van de Shard, is het nog steeds een indrukwekkende prestatie in architectuur en technologie.

Andere hoge gebouwen in Europa

Europa staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en enkele andere hoge gebouwen die het vermelden waard zijn, zijn onder andere:

– Lakhta Center in Sint-Petersburg, Rusland: Dit gebouw is 462 meter hoog en is daarmee het hoogste in Europa.
– Torre de Cristal in Madrid, Spanje: Met een hoogte van 249 meter is dit een ander opmerkelijk bouwwerk in Europa.
– Commerzbank Tower in Frankfurt, Duitsland: Dit gebouw is 259 meter hoog en is een van de meest prominente bezienswaardigheden van Frankfurt.

De Shard en het uitzicht

Een van de grootste attracties van de Shard is het panoramische uitzicht dat het biedt over Londen. Vanaf de top van de Shard kunnen bezoekers genieten van een adembenemend uitzicht op de stad, inclusief herkenningspunten zoals de Tower of London, Tower Bridge, St. Paul’s Cathedral en Buckingham Palace. Het is een geweldige plek om foto’s te maken en de schoonheid van de stad van bovenaf te ervaren.

De Shard in vergelijking met andere wereldwijde gebouwen

Hoewel de Shard indrukwekkend is, zijn er andere gebouwen in de wereld die nog hoger zijn. De Burj Khalifa in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, is bijvoorbeeld met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Andere opvallende wolkenkrabbers zijn onder andere de Shanghai Tower in China en de Abraj Al-Bait Clock Tower in Mekka, Saoedi-Arabië. Elk van deze gebouwen heeft zijn eigen unieke kenmerken en trekt bezoekers van over de hele wereld aan.

Architectuur en ontwerp van de Shard

Het ontwerp van de Shard is baanbrekend en innovatief. Het combineert glas, staal en beton op een manier die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het gebouw is ontworpen met het idee van natuurlijk licht en open ruimtes, waardoor het een gevoel van transparantie en lichtheid heeft. Het glazen exterieur reflecteert de omgeving en toont verschillende kleurschakeringen gedurende de dag.

Geschiedenis van de Shard

De bouw van de Shard begon in 2009 en werd voltooid in 2012. Het was een ambitieus project dat de skyline van Londen voorgoed veranderde. Het gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als een multifunctioneel complex, met kantoorruimte, luxe appartementen, een hotel en een observatiedek. Tegenwoordig is de Shard een belangrijke toeristische attractie geworden en trekt het duizenden bezoekers van over de hele wereld.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de Shard

Naast het observatiedek biedt de Shard ook andere attracties en voorzieningen. Het heeft verschillende restaurants en bars waar bezoekers kunnen genieten van een heerlijke maaltijd met een prachtig uitzicht. Er zijn ook verschillende winkels en boetieks waar bezoekers hun hart kunnen ophalen aan luxe producten. Het gebouw herbergt ook het Shangri-La Hotel, een van de meest prestigieuze hotels van Londen.

De Shard bezoeken en toegangsinfo

Als je de Shard wilt bezoeken, zijn er verschillende opties beschikbaar. Je kunt een ticket kopen voor het observatiedek en genieten van het panoramische uitzicht over de stad. Er zijn ook verschillende restaurants en bars waar je kunt genieten van eten en drinken. Het is raadzaam om van tevoren een reservering te maken, aangezien de populariteit van de Shard ervoor zorgt dat het vaak druk is.

In termen van toegangsinfo, de Shard is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het ligt dicht bij het London Bridge Station, dat wordt bediend door verschillende metrolijnen en treindiensten. Er zijn ook parkeergelegenheden beschikbaar voor diegenen die met de auto komen.

Kortom, de Shard is een indrukwekkend hoogtepunt in de Londense skyline en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Met zijn opvallende architectuur en diverse voorzieningen is het een must-visit bestemming voor zowel toeristen als lokale bewoners. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, uitzicht op de stad of gewoon wilt genieten van een maaltijd met een panoramisch uitzicht, de Shard heeft voor elk wat wils. Mis deze unieke ervaring niet wanneer je Londen bezoekt.

Categories: Ontdekken 93 Hoe Hoog Is De Shard

The Shard - A view from the top of London's tallest building
The Shard – A view from the top of London’s tallest building

The Shard is 310 meter hoog en is daarmee het hoogste gebouw van West-Europa. Sinds 1 maart was The Shard de hoogste wolkenkrabber van heel Europa, maar de nieuwe Mercury City Tower in Moskou heeft inmiddels een hoger punt bereikt.De Burj Khalifa is op dit moment, met een hoogte van 828 meter, het hoogste gebouw van de wereld.The Shard is met 72 verdiepingen het hoogste gebouw van Londen.

Wat Is De Hoogste Toren Van De Wereld?

Wat is de hoogste toren van de wereld? Op dit moment is de Burj Khalifa met een hoogte van 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Het bevindt zich in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Het werd officieel geopend op 4 januari 2010 en is sindsdien een iconische bezienswaardigheid geworden. De Burj Khalifa heeft verschillende records gebroken, waaronder het hoogste bewoonbare gebouw, de hoogste observatiedekken en de meeste verdiepingen. Het is een architectonisch meesterwerk dat de horizon van Dubai heeft getransformeerd.

Wat Is De Hoogste Gebouw In Londen?

Wat is het hoogste gebouw in Londen? Het hoogste gebouw in Londen is The Shard met 72 verdiepingen. Deze indrukwekkende wolkenkrabber torent hoog boven de skyline van Londen uit. Het werd geopend op 5 september 2012 en is sindsdien een iconisch symbool van de stad geworden. Met zijn glazen gevel en indrukwekkende hoogte biedt The Shard een adembenemend uitzicht over de stad en trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers aan.

Wat Is Het Hoogste Gebouw Van Europa?

Wat is het hoogste gebouw van Europa? Het hoogste gebouw van Europa is het Lakhta Center in Sint-Petersburg. Dit imposante bouwwerk is maar liefst 462 meter hoog en steekt daarmee boven alle andere gebouwen in Europa uit.

Update 16 hoe hoog is de shard

De 10 Beste Redenen Om The Shard Te Bezoeken - Tiqets.Com
De 10 Beste Redenen Om The Shard Te Bezoeken – Tiqets.Com
The Shard - Wikipedia
The Shard – Wikipedia
De 10 Beste Redenen Om The Shard Te Bezoeken - Tiqets.Com
De 10 Beste Redenen Om The Shard Te Bezoeken – Tiqets.Com
Hoog Boven Londen - Reizigersbeoordelingen - The View From The Shard -  Tripadvisor
Hoog Boven Londen – Reizigersbeoordelingen – The View From The Shard – Tripadvisor
Shangri-La The Shard, London, Londen – Bijgewerkte Prijzen 2023
Shangri-La The Shard, London, Londen – Bijgewerkte Prijzen 2023
Shangri-La The Shard, London, Londen – Bijgewerkte Prijzen 2023
Shangri-La The Shard, London, Londen – Bijgewerkte Prijzen 2023

See more here: nhanvietluanvan.com

Learn more about the topic hoe hoog is de shard.

See more: https://nhanvietluanvan.com/luat-hoc/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *